2010. február 16., kedd

Könyvtér – program megnyitó a Laborban

Könyvtér – program megnyitó a Laborban

A programsorozat megnyitója február 23-án 19.00 és 21.00 óra között a Laborban lesz. A program elindulása kapcsán bemutatásra kerül a Labor számára készült új arculat, valamint Várnai Gyula Könyvek című video-munkája.

A Könyvtér a Labor kortárs képzőművészettel kapcsolatos könyv, folyóirat, fanzine és egyéb kiadványokat gyűjtő / bemutató tematikus programsorozata. A kortárs kultúra különféle területeinek bevonásával a Könyvtér elsődleges célja, hogy a művészeti gyakorlat és elmélet határait folyamatos újragondolás tárgyává tegye. A Könyvtér a bemutatott tematikák kapcsán – művészkönyvek, szöveggyűjtemények, fanzinok, archívumok – a szakmai workshopoktól a gyerekfoglalkozásokon át változatos programokat kínál. A „csendet kérünk” klasszikus könyvtári regulát figyelmen kívül hagyó projekt szándékai szerint a kötetlenebb szakmai beszélgetésekhez teremt megfelelő atmoszférát.

Polctörlés“ : a folyamatosan bővülő könyv és folyóirat gyűjtemény anyagára épülő beszélgetések és művészeti akciók.

Helyszín: Labor, Budapest, V. ker. Képíró u. 6.

Nyitva tartás: A Könyvtér hetente kedden és csütörtökön 16-20 óra között látogatható. A helyben olvasható könyvek mellett ingyenes wifi hozzáférést biztosítunk, továbbá önköltséges áron kávé és tea is kapható.

A 2010-es Polctörlés estek programja:

társadalomtudományi szerkesztőségek és képzőművészek közös estje; privát könyvtár – felkért szereplők nyilvános könyvajánlója; zine kiállítások és gyűjtés; jegyzet és vázlat találkozó; archívumok és gyűjtemények bemutatása; close reading – elméleti szövegek közös olvasása. Ez a papír!- sorozat; Művészetelméleti és gyakorlati szabadiskola, tranzitblog offline, kutatási kiállítások; kölcsöntér – labor residency; filmvetítések (Beszélgetések filmen)

bővebben: http://labor.c3.hu/2010/02/konyvter-–-program-megnyito-a-laborban/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése